Banjalučanki godina zatvora za nezakonito “sređivanje” penzije

Nakon osam godina sudskog procesa, Osnovni sud u Banjaluci je donio presudu u poznatom slučaju “Loto”, u kojem je optuženo nekoliko osoba za nezakonito “sređivanje” invalidskih penzija. Mlađa Rogić iz Banjaluke osuđena je na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela trgovine uticajem.

Četvoro drugih optuženih u ovom slučaju oslobođeno je krivice.

Mlađa Rogić bila je optužena za trgovinu uticajem, konkretno za “sređivanje” invalidskih penzija putem nelegalnih sredstava. Međutim, optužbe za dvije tačke optužnice koje su se odnosile na trgovinu uticajem i primanje mita nisu prihvaćene.

Sudija Zoran Milojica, koji je izrekao presudu, istakao je da tužilaštvo nije uspjelo izvan svake razumne sumnje dokazati da su četiri druge optužene osobe, uključujući vještaka ljekara u Fondu PIO RS Zorana Perduva, te ljekare Mladena Markovića, Bebu Žarić Đajić i Vojka Subošića, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret. Optužbe protiv njih obuhvatale su falsifikovanje ili uništavanje službenih isprava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79