Banjalučkim ugostiteljima od petka neograničeno radno vrijeme

Ugostitelji u širem centru grada Banja Luka će uskoro imati priliku da produže radno vrijeme svojih objekata tokom cijele godine, zahvaljujući nedavno usvojenim odlukama Skupštine grada Banjaluka. Ove odluke, koje su usvojene 11. jula, stupit će na snagu 29. septembra, nakon što je riješen problem sa Službenim glasnikom grada Banjaluka, koji je bio blokiran.

Prema prvoj odluci, tokom ljetne i zimske turističke sezone, ugostiteljski objekti za ishranu i piće u nultoj i prvoj zoni gradskog građevinskog zemljišta moći će raditi od sedam ujutru do pet časova narednog dana, i to i radnim danima i vikendom. Međutim, ugostiteljski objekti u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja i dalje će se morati pridržavati trenutno propisanog radnog vremena.

Druga odluka reguliše naknade koje će ugostitelji morati plaćati kako bi produžili svoje radno vrijeme. Prema ovim izmjenama, ugostitelji u nultoj zoni će morati plaćati 500 KM mjesečno za produženo radno vrijeme, dok će oni u prvoj zoni plaćati 300 KM mjesečno.

Područje koje obuhvata nultu zonu gradskog građevinskog zemljišta uključuje određene ulice u centru Banjaluke, dok prva zona obuhvata i druge dijelove grada. Ove odluke imaju za cilj stimulisanje ugostiteljske industrije i pružanje dodatnih mogućnosti za poslovanje tokom čitave godine.

Ova promjena u regulaciji radnog vremena ugostiteljskih objekata donosi nove prilike za lokalne preduzetnike u Banja Luci i može doprinijeti razvoju turističke industrije u tom području.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79