Banjalučko polje u “novom ruhu”: Uz fudbalski, planiran i teren sa atletskom stazom

Uz novi fudbalski teren sa vještačkom travom na Banjalučkom polju, u planu je gradnja još jednog sa atletskom stazom.

“Pokrenuli smo izradu projektne dokumentacije za izgradnju terena sa atletskom stazom i već smo obavili pregovore sa predstavnicima FK Borac i Fudbalskog saveza, koji su zainteresovani da učestvuju sa nama u realizaciji ovog projekta”, kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, ističući da će ovo biti značajno i za naše atletičare koji će time dobiti mjesto za svoje treninge.

Ove aktivnosti se odvijaju istovremeno sa pripremama za nastavak druge faze gradnje stadiona sa vještačkom travom u neposrednoj blizini tržnog centra Delta planet, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova procijenjene vrijednosti oko 750.000 KM.

Prva faza ovog projekta, koja je podrazumijevala građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije i vodovoda – uspješno je okončana i sada bi, po okončanju tenderskih procedura, trebalo da se finalizuje ovaj projekat.

Budući stadion biće sagrađen po FIFA standardima i namijenjen je svim banjalučkim klubovima. Biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije, a unutar same zone stadiona moguće je planirati i tribine montažnog tipa za posjetioce.

Uz ovaj projekat, zadnjih nekoliko godina intenzivno se radilo na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane „Centar“ završene prošle godine.

Pored toga, pri kraju je gradnja sportske dvorane kod OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici, a ulazi se i u gradnju dvorane uz školu „Sveti Sava“ na Laušu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79