Bankarka optužena da je s računa klijenata ukrala više od 18.000 KM

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasmine Vlaičić zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako se navodi u optužnici, Vlaičić se tereti da je od jula 2016. do decembra 2017. godine obavljajući poslove bankarske službenice u poslovnici „UniCredit banke“ Sarajevo, sačinjavala naloge za isplatu sa krivotvorenim potpisima klijenata ili bez potpisa, koje je u rubrici “odgovorno lice banke” potpisivala svojim potpisom i ovjeravala pečatom banke kojim je bila zadužena.

Isplaćivala je novac sa transakcijskih računa klijenata i zadržavala ga za sebe i tako je nezakonito prisvojila 18.059,33 KM.

Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu oduzimanje nezakonite imovinske koristi optuženoj, tačnije, novac u ukupnom iznosu od 18.059,33 KM, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79