Baralija: S gradonačelnicom Sarajeva samo sam se šalila, odnos Naše stranke i SDP-a je korektan

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija ocijenila je odnos svoje političke organizacije i partnerskog SDP-a kao korektan i produktivan.

Baralija je tako odgovorila na kritike po društvenim mrežama zbog svog statusa u kojem se našalila u vezi s jučerašnjom posjetom gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić Banjoj Luci.

Baralija: “Malo mi je nezgodno kad pogledam slike iz njihove posjete”

Jučerašnje dešavanje u Banjoj Luci potpredsjednica Naše stranke prokomentarisala je fotografijom Benjamine Karić u posjeti Mostaru, na kojoj se nalazi s gradonačelnikom Kordićem, i fotografijom s gradonačelnikom Banje Luke. Baralija je napisala kako joj je malo nezgodno sada kad pogleda slike iz posjete. U komentaru ispod fotografije Baralija je navela poređenje kako je Benjaminina fotografija sa Stanivukovićem kao fotografija s vjenčanja, dok je pak njena fotografija s Kordićem kao ona nakon dvoje djece.

“Status koji sam jučer imala bio je šaljivog karaktera i odnosio se na atmosferu koja je vladala u službenim posjetama gradonačelnice Sarajeva Mostaru i Banjoj Luci. On ni na koji način ne govori o odnosu između Naše stranke i SDP-a, za koji smatram da je korektan i produktivan, jedino govori o tome koliko pojedinci znaju prihvatiti šalu ili ne. U svakom slučaju, i jedna i druga posjeta koje su se desile od izuzetne su političke važnosti i ja čestitam gradonačelnici na njima, kao i na dosadašnjem radu”, napisala je Baralija na društvenim mrežama.

Sarajevsku gradonačelnicu u zaštitu od šale iz Mostara prvi je uzeo državni parlamentarac SDP-a Saša Magazinović.

“Draga Irma Baralija, da si ti postala gradonačelnica i neko tebe ovako komentarisao, Benjamina Karić bi reagovala”, napisao je Magazinović.

Još oštriji je bio jedan od osnivača Naše stranke Dino Mustafić.

“Nepristojno od Irme, začuđujući i malograđanski komentar koji je žutilo, mentalno i stvarno”, napisao je Mustafić piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79