Barišićevo tijelo na obdukciji, još nije pronađen pištolj iz kojeg je ubijen

Postupajući tužilac još nije saslušao osumnjičene Elmedina Hodžića Dinu (41) i Admira Topčića (24) nakon što su jučer privedeni, jer su prema dosadašnjim rezultatima istrage umješani u pucnjavu u kojoj je smrtno stradao 34-godišnji Damir Barišić iz Zenice.

– Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminule osobe. Osumnjičeni se trenutno nalazi na kriminalistickoj obradi u MUP-u te će u toku dana biti doveden u Kantonalno tužilaštvo. U toku sutrašnjeg dana uslijedit će njegovo ispitivanje od strane tužioca nakon čega ćemo imati više informacija – kazala je u svom pisanom odgovoru na Avazov upit Mirna Poljac, portparol Tužilaštva ZDK.

Podsjećamo da je Barišić preminuo od posljedica teškog ranjavanja iz pištolja, a kobni hitac je ispalio Hodžić.

Ubijeni se jučer sa Hodžićem i Topčićem sastao u naselju Sebije (Babino), te ga je oko 15.30 sati hicem iz pištolja teško ranio Hodžić, pogodivši ga u stomak.

Hodžić i Topčić su ga odvezli u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su ga preuzeli ljekari i upućen je na hitnu operaciju. Hodžić se udaljio, dok je Topčić ostao u krugu bolnice.

Kada mu je Topčić javio da je Barišić podlegao, Hodžić je na društvenim mrežama plasirao informaciju da se sve slučajno desilo, te da nije kriv za Barišićevu smrt.

Uhapšena dvojica osumnjičenih: Kazali da su pucali u flaše, te da nisu htjeli ubiti Barišića

Nakon toga je otišao u naselje Crkvice, gdje je pištolj bacio s mosta u rijeku Bosnu, a potom je otišao u Policijsku stanicu u istom naselju gdje je uhapšen kao i Topčić.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je policajcima rekao gdje je bacio oružje, ali ga navodno ni danas policajci nisu mogli pronaći.

Osumnjičeni su inspektorima kazali da su iz pištolja gađali flaše te da je Barišić slučajno pogođen.

Inače, Topčić i Hodžić su odranije poznati policiji, a Hodžić je već odležao zatvorsku kaznu od 10 godina, dok je Topčić optuživan za pucnjavu, odnosno pokušaj ubistva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79