Bašić Ibrahim zvani “Drača” sa još 10 osoba pretukao muškarca na Ozrenu

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 16.01.2024. godine, podiglo je optužnicu protiv Bašić Ibrahima zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. Stav 2. U vezi sa stavom 1. KZ F BiH piše Crna-Hronika.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 19.01.2024 godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima.

Dana 28.01.2023. godine u Maglaju, na području Ozrena, na kojem lokalitetu se skupilo
desetak osoba radi druženja, nasiljem prema drugom i drskim i bezobzirnim ponašanjem
ugrozio građanski mir, na način da je, bez ikakvog razloga i povoda prišao, a zatim zadao
nekoliko udaraca šakama u predjelu glave i vrata G. J.

Da bi se potom tu prisutni R.M.i drugi umiješali u sukob i razdvojili Bašić Ibrahima od G. J. u namjeri da zaustave Bašić Ibrahima u zadavanju udaraca G.J., nakon čega je G. J. krenuo svojoj kući sa vozilom „Opel Frontera“.

Da bi potom Bašić Ibrahim insistirao da sa njim krene vozilom, pa je u putu dok su se zajedno vozili Bašić Ibrahim nastavio sa drskim i bezobzirnim ponašanjem govoreći J. da se na ovome neće završiti, da će pretući i njegovog oca, da će srediti da dobije otkaz, da ne smije prijaviti policiji to što ga je udario, nakon čega je kada je J. zaustavio vozilo na lokalitetu kod mjesta „Uzerbegov konak“, pa prilikom izlaska iz vozila Bašić Ibrahim mu zadaje još jedan udarac šakom u predjelu ispod oka.

Muškarac je uslijed zadobijanja više udaraca od strane Bašić Ibrahima, zadobio lake tjelesne povrede u vidu ogrebotine kože stražnje strane desne šake, ogrebotine kože iznad desne ključne kosti, ogrebotine usta – gornje i donje usne, prelom krune drugog lijevog zuba u gornjoj vilici i iščašenje prvog zuba u gornjoj vilici lijevo.

Sve vrijeme svjestan da takvim ponašanjem ugrožava građanski mir i da može nanijeti lake tjelesne povrede, a što je i htio.

Dakle, nasiljem, naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem prema drugom ugrozio
građanski mir.

Čime je učinio krivično djelo „Nasilničko ponašanje“ iz člana 362. stav 2. u vezi sa
stavom 1. KZ F BiH

Podsjećamo Ibrahim se smatra nevinim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79