BATINAŠ “LEVIJATANA” NA ČELU “ČETNIČKE OMLADINE”: Ko je mladić koji je napravio sačekušu zbog KOMENTARA NA FEJSBUKU

Vođa Četničke omladine Boris Knežević jedan je od šestorice članova grupe “Levijatan”, koji su juče uhapšeni jer su namamili, a potom tukli muškaraca B.M. (43) u Beogradu zbog komentara koji je napisao na Fejsbuku.

Kako saznaje Blic, Boris Knežević jedini je zadržan u pritvoru zbog sumnje da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo. Ostali osumnjičeni pušteni su na slobodu.

Boris Knežević je sa petoricom “kolega” iz pokreta “Levijatan” 2. oktobra u Beogradu presreo B.M. od koga su zahtevali da se izvini zbog komentara koji je ostavio na Fejsbuku, a koji je bio upućen vođi ove grupe Pavlu Bihaliju. Zahtjevali su da muškarca snime dok se izvinjava kako bi taj video objavili na društvenim mrežama. Kako je B.M. odbio da to uradi, grupa muškaraca je nasrnula na njega i pretukla ga.

Kako je saopštilo juče tužilaštvo, Knežević je udario muškarca u glavu, a ostali su nastavili da ga šutiraju i udaraju.

Do čitave drame i brutalnog napada došlo je jer je B.M. ispod jedne fotografije Pavla Bihalija ostavio komentar: “Dudlač”.

Kako je Blic ranije objavio, pripadnici “Levijatana” su muškarca prvo zvali na mobilni, prijetili mu i tražili mu da sam snimi video kako se izvinjava zbog riječi koje je napisao o Bihaliju, a kada je to odbio, pozvao ga je neko drugi i, budući da je B.M. električar, zakazao mu posao narednog dana na Zvezdari.

Kada se B.M. pojavio na dogovorenoj lokaciji sačekala ga je grupa pripadnika “Levijatana”, zahtjevala da ga snime dok se izvinjava, a kada je ponovo odbio, nasrnuli su na njega i tukli ga. B.M. je u jednom trenutku uspio da pobjegne!

Batinaš “Levijatana” na čelu “Četničke omladine”

Boris Knežević osim što je batinaš “Levijatana” i osoba koja je po svemu sudeći zadužena da obavlja najprljavije poslove za ovaj pokret, da presreće ljude, prijeti im, udara ih i slično, na čelu je organizacije “Četnička omladina”.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Na osnovu malobrojnih informacija koje se o njima mogu pronaći na internetu organizacija je osnovana 2011. godine, a bavi se “očivanjem četničke tradicije koja je započeta davne 1903. godine.

Kako se četnička tradicija čuva ostalo je nepoznato, da li se aktivnosti ove organizacije ogledaju samo u štampanju majica sa istorijskim ličnostima i objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama, takođe nije najjasnije, mada u razgovoru za jedan portal otkrivaju da su “radili na tome da se veliki broj srpskih heroja ne zaboravi i zlonamjerno stavi na sporedne stranice istporije”, a učestvovali su i u akcijama obnavljanja spomenika “srbskih” heroja.

Knežević se nalazi u pritvoru zbog sumnje da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično djelo. Na društvenim mrežama dijeli fotografije sa pripadnicima ove dvije grupe, i nerijetko se može vidjeti u Bihalijevom društvu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79