Batko, Turković i Ždrale na jednom mjestu

Državna kaznionica u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu spreman je primiti prve stanare, samo za to još nema političke volje. Javno je, naime, rečeno da prostor još zjapi prazan zato što se SDS i HDZ BiH ne mogu dogovoriti čiji će kadar biti direktor ove ustanove u koju je uloženo oko 80 miliona maraka. Ovo pitanje, međutim, veoma će brzo morati biti riješeno.

Naročito zbog toga što se strani donatori, koji su uložili milione maraka u ovaj objekat, bune jer on nije otvoren i čak su najavili moguće povlačenje novca. Naravno, taj bi novac morao biti tražen iz budžeta BiH.

Najteža djela

Kada se konačno usele novi stanari, na spisku za promjenu adresa naći će se osobe koji se trenutno nalaze bilo u entitetskim pritvorima ili Pritvorskoj jedinici Državnog suda.

Riječ je o više od 450 muškaraca a već ranije je najavljeno da će se kapacitet proširiti.

Među onima koji će iz Zenice, Kule, Foče, Bihaća i iz drugih entitetskih pritvora biti prebačeni u državni jesu i Zijad Turković, Milenko Lakić i Saša Stjepanović.

U ovu ustanovu trebao bi se useliti i Đorđe Ždrale, Ferid Okić, Duško Jević i Mendeljev Đurić, Radovan Stanković, Veselin Vlahović Batko, Saša Baričanin i Zoran Dragičević.

Puni luksuz

Prebacivanjem u državnu jedinicu svi prisutni bit će pod boljim nadzorom, s obzirom na uvjete u toj ustanovi, a dočekat će ih puni luksuz. Od najmodernije kuhinje, ćelije slične hotelskim sobama, fitnes sale, „ljubavne sobe“…

 

(FOTO) Šta se krije iza zidina državne kaznionice: Luksuzna kuhinja, ljubavna soba, fitnes sala, ordinacija…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79