Beba bila nestrpljiva da dođe na svijet! Hrabra mama rodila djevojčicu ispred bolnice

Ekipe hitne pomoći Leskovac često su u situacijama da zbog hitnosti porođaj obave u sanitetu na putu do bolnice, a nešto slično dogodilo se i noćas, kada je ispred bolnice rođena zdrava i lijepa djevojčica čija je majka iz sela Crkvica kod Bojnika.

“Hitna pomoć iz Leskovca dobila je noćas u 3.26 poziv da krene za selo Crkvica kod Bojnika, jer je trudnici pukao vodenjak i da je porođaj krenuo. Sopstevnim kolima članovi porodice ove trudnice krenuli su ka Leskovcu, a istovremeno krenulo je i vozilo Hitne pomoći. Susreli su se u Gornjem Stopanju gdje je porodilja prebačena u vozilo Hitne pomoći”, priča načelnik Službe hitne pomoći pri Domu zdravlja u Leskovcu.

Sestra i ljekar su bili spremni za porođaj, no trudnica je izdržala do ulaza same bolnice, gdje se i porodila, piše Telegraf. Slađana Stojanović, načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo kaže da to nije ništa novo jer – ljekar je ljekar i mora da zna da obavi porođaj.

“Prije neki dan imali smo, na primjer, trudnicu koju smo porodili u liftu. Događa se da čekaju i trpe bolove kod kuće pa krenu u posljednjem času ili je riječ o drugorotkinjama ili višerotkinjama gdje brže dolazi do porođaja nego kod prvog djeteta”, objašjava Stojanovićeva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79