Bečarević: “Odbio sam mito od milion eura, našim ministrima ništa nije sveto”

Zadnji put kada sam putovao u Mađarsku je bilo u 1. mjesecu 2020. godine i to je tačno prije 15 mjeseci, tvrdi Bećarević

“Rat” oko trgovine gasom u FBiH se sve vioše zahuktava. Počele su “padati” i optužbe na ličnoj osnovi. Tako su direktor BH-Gasa Jasmin Salkić i savjetnik Almir Bečarević na pojedinim portalima optuženi da su nakon svakog plaćanja avansa mađarskom transporteru gasa, kompaniji FGSZ, išli na službeni put u ovu državu. Tim povodom se otvorenim pismom oglasio Bećarević, optužujući direktno ministra energetike, industrije i rudarstva FBiH Nermina Džindića da stoji iza ovih napada piše Depo.

Bećarevićevo pismo prenosimo u cijelosti.

– Ovim otvorenim pismom potpuno demantujem sve objavljeno na pojedinim portalima, a tiče se avansnih uplata mađarskom i srbijanskom transporteru. Moje ime se dovodi u kontekst nekakvih putovanja u Mađarsku, a nakon avansnih uplata.

 

otvoreno-pismo-almir-becarevic

 

Zadnji put kada sam putovao u Mađarsku je bilo u 1. mjesecu 2020. godine i to je tačno prije 15 mjeseci. Da li autori teksta razumiju da je nastupila situacija sa Covid-19, te da sam i htio nisam mogao putovati.

O svemu ovome sam u toku dana obavjestio FUP i podnio prijavu o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti pridodana krivičnoj prijavi koja je proslijeđena Tužilaštvu KS.

Pošto će nastaviti sa insinuacijama i prijetnjama kako sam bio izložen i 2018. godine to javno molim ministra Džindića (Nermin Džindić op.a.) da prestane sa širenjem lažnih informacija. Ako Vlada FBiH želi da vjeruje njegovim lažima to je njihov izbor, ali ja ne želim da živim u lažima. Sve je ovo od godine kada sam prijavio ponuđenih 1.000.000 EUR-a za prodaju gasnog biznisa kompaniji iz Italije. Odbio sam, a predmet je u Tužilaštvu KS proslijeđen od SIPE, Glavna uloga u tom filmu je Nermin Džindić, stoji u otvorenom pismu Almira Bećarevića.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79