Bečarević (SBIH) : I nane s Vratnika uče dove, smijenite nas ako imate hrabrosti

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Almir Bečarević oglasio se povodom konstantnih najava, pa onda pomjeranja rokova, rekonstrukcije Vlade KS.

Bečarević je rekao da, nakon desetina najava rekonstrukcije Vlade KS, “običan čovjek ne može, a da se ne zapita da li je premijer KS poletio, sletio, doletio, preletio, odletio, zaletio, naletio, nadletio, izletio, saletio ili uletio”.

“Kažu, avion ne sleti jer ne poleti, a meni ne bi jasno, kao ministru, zar treba sletjeti da bi podnio ostavku. Bilo je primjera u svijetu koji podnesoše ostavku pa nikad više ne uzletješe. Do koje mjere stvari mogu biti dovedene do apsurda pokazuje upravo ovaj let avionom i njegov značaj za ostavku još uvijek aktuelnog premijera. Premijeru ne daju niti da ima miran let već prate i da li je poletio pa sletio, jer im treba da preda ostavku”, rekao je Bečarević na početku svoje reakcije.

Dodao je da su sve oči javnosti usmjerene na let aviona i “nane s Vratnika uče dove da premijer KS poleti i sleti jer nam treba u KS za ostavku”.

“Ne treba njima nikakav premijer da vodi Vladu, da rješava probleme, da koordinira procesima u KS, već im treba za ostavku. Dva mjeseca traje ova borba između smjene ministara i ostavke premijera, dva mjeseca se zavrću ruke da aktuelni premijer podnese ostavku i, gle čuda, avion ne poleti, javiše mediji. Doletjet će i premijer i dove će se primiti, ali da li će se primiti ostavka vidjet ćemo u narednim danima”, dodao je Bečarević.

Naglašava da za to vrijeme ovaj ministar pokušava da radi i sebi ne može da dođe u koji jad i čemer se sve pretvorilo.

“Kolege iz Vlade iznimno poštujem, a mladom premijeru želim sve najbolje, ali onima kojima je potreban premijer za ostavku ne želim ništa dobro. O njima uskoro, otvoreno i sa papirnom istragom. Na kraju, smijenite nas, ako imate hrabrosti vi nevidljive ruke koji donosite ‘nekada’ teške odluke. Prestanite ponižavati premijera i sve članove vlade”, zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, kako smo ranije najavili, danas bi premijer KS Nihad Uk trebao podnijeti ostavku i tako srušiti aktuelnu vladu.

Uk je ranije kazao da postoje tri opcije – prva da ministri podnesu ostavku, druga – da premijer podnese ostavku i onda pada cijela vlada i treća – da skupština KS smijeni određene ministre.

U budućoj Vladi KS neće biti ministara iz Stranke za BiH što znači da Almir Bečarević i Emir Dedović više neće voditi resore komunalne privrede i finansija.

Također, trenutni ministar zdravstva Haris Vranić više nije u nacrtima izgleda nove vlade zbog određenih zamjerki na njegov rad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79