Bečić: Kao brat, sin, rođak i komšija upućujem najiskrenije saučešće žrtvama genocida

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je kazao na komemoraciji povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici da želi danas kao sin, brat, rođak, komšija, ali i čovjek izrazi saučešće prema svim žrtvama.

Onima koji sahranjuju danas posmrtne ostatke upućujem najiskrenije saučešće, a sa mračnom prošlošću se moramo suočiti – kazao je.

Pojasnio je da je prije nekoliko sedmica Crna Gora najoštrije osudila genocid u Srebrenici, ali i one koji ga negiraju kroz Rezoluciju o Srebrenici.

U istom tekstu smo osudili sve zločine u proteklom ratu, ali i ono što nikada nije učinio, osudili smo pokušaj pripisivanja krivice, srpskom, hrvatskom, bošnjačkom ili bilo kom drugom narodu, jer odgovornost može biti samo individualna, a nijedan narod ne može biti označen kao genocidan i zločinački – kazao je Bečić.

Dodaje da zločinci imaju ime i prezime, te da nemaju nikakvu nacionalnost, a ni vjeru.

Ni Bog ni Allah nije s njima, jer oni nemaju čovjeka u sebi. Neko je zločinac jer je zločinac, a ne zato što je ove vjere ili nacije – poručuje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79