Bećirović danas boravi u Zagrebu: Negira da je ambasador isključen iz protokola

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas boravi u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj.

Kako je i ranije najavljeno Bećirović će se u Zagrebu sastati sa premijerom i predsjednikom Hrvatske, Andrejem Plenkovićem i Zoranom Milanovićem.

Teme sastanka bit će odnosi dvije zemlje, unapređenje saradnje i aktuelna politička situacija u regionu.

Ovo je prva posjeta Hrvatskoj člana Predsjedništva Bećirovića od stupanja na dužnost.

Iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića demantirane su informacije koje su se pojavile uoči odlaska Bećirovića u Republiku Hrvatsku, a prema kojima je, navodno, Bećirović zahtijevao da ambasador u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ bude isključen iz protokola današnje posjete.

“Netačne su izjave da se insistiralo na isključivanju ambasadora iz protokola njegove posjete Republici Hrvatskoj”, navodi se, između ostalog, u zvaničnom saopćenju koje potpisuje šef Bećirovićevog kabineta Alija Kožljak.

U saopćenju se dodaje da posjeta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Zagrebu ima radni karakter, i da u delegaciji sudjeluje predstavnik Ambasade BiH u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, ambasador Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ tvrdi kako Denis Bećirović insistira da opunomoćeni ambasador BiH bude isključen iz protokola njegove posjete u Hrvatsku jer mu ne odgovara njegova nacionalnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79