Bećirović ide u još jednu posjetu: Susret sa njemačkim kancelarom Scholzom

Dr. Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, otputovat će početkom sljedeće sedmice u zvaničnu državnu posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, saznaje Fena iz Predsjedništva BiH.

Ovo je važan korak u jačanju međudržavnih odnosa, s obzirom na to da će Bećirović tokom posjete 6. i 7. maja u Berlinu održati sastanke s najvišim zvaničnicima najjače ekonomske sile u Evropskoj uniji.

Tijekom svog boravka, Bećirović će imati priliku razgovarati s dva ključna njemačka lidera – predsjednikom Frankom Walterom Steinmeierom i kancelarom Olafom Scholzom.

Ovo je prvi put nakon dužeg vremena da će jedan predsjedavajući Predsjedništva BiH tokom zvanične posjete imati priliku sastati se i s predsjednikom i s kancelarom Njemačke.

Posjeta dolazi u trenutku kada Bećirović već pokazuje aktivnost na međunarodnoj sceni, s obzirom na to da je početkom ove sedmice boravio u zvaničnoj državnoj posjeti Arapskoj Republici Egipat.

Sastanci u Njemačkoj će vjerovatno obuhvatiti teme kao što su ekonomska saradnja, politički odnosi, kao i druge važne bilateralne i regionalne pitanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79