Bećirović izrazio saučešće povodom pogibije novinara AFP-a Armana Soldina

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović izrazio je saučešće porodici i kolegama videoreportera agencije France-Presse Armana Soldina, likvidiranog u Ukrajini tokom obavljanja profesionalne dužnosti.

“Arman Soldin, rođen u Bosni i Hercegovini, bio je novinar posvećen svojoj profesiji, koji je od početka ruske invazije na Ukrajinu hrabro izvještavao javnost iz te zemlje. Zanemarujući vlastitu sigurnost, od prvog dana obilazio je linije fronta, izvršavajući svoj novinarski zadatak, kako bi utvrdio činjenice i prikazao slike razaranja i stradanja u Ukrajini. Armanova pogibija bolni je podsjetnik na opasnost koja prijeti novinarima i svim medijskim zaposlenicima u područjima zahvaćenim ratnim sukobima”, naveo je Bećirović.

Kako ističe, ovo je veliki gubitak i za Republiku Francusku, čiji je Arman Soldin bio državljanin, kao i za cjelokupnu novinarsku profesiju.

“U ovim trenucima, u mislima smo sa porodicom Armana Soldina, njegovim prijateljima i kolegama kojima izražavam najiskrenije saučešće”, poručio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79