Bećirović poručio Dodiku: “Milorade, ako ne želiš živjeti u BiH, pakuj kofere i uputi se na granicu!”

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a danas je na svom zvaničnom Facebooku odgovorio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Nećemo živjeti u zemlji u kojoj neko može proglasiti zakon. Ništa više nećemo prihvatiti ni od jednog visokog predstavnika”, poručio je Dodik. Nakon ove izjave uslijedio je i odgovor Denisa Bećirovića koji je poručio:

“Milorade, stalno se pozivaš na izvorni Dejton i zato bi morao znati da je uloga visokog predstavnika jasno definirana u Aneksu 10. Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dejton nije švedski stol da uzimaš i odbacuješ šta hoćeš i kad hoćeš.

Ako ti se ne sviđa država Bosna i Hercegovina pakuj kofere, uputi se na prvi granični prijelaz države Bosne i Hercegovine i odlazi tamo gdje misliš da će ti biti bolje. Oslobodi građane i narode Bosne i Hercegovine svoje pogubne politike koja nikome i nigdje nije ništa dobro donijela. Milorade, slobododno idi iz Bosne i Hercegovine, široko ti polje!

Iz Bosne možeš ići, ali iz ove države nećeš ponijeti nijedan kvadratni metar njene internacionalno priznate i nedjeljive državne teritorije. Na kraju, upamti dobro Milorade, Bosne je bilo i može biti i bez entiteta, a entiteti mogu postojati samo kao administrativno-teritorijalne jedinice unutar države Bosne i Hercegovine ili ih neće nikako ni biti”, stoji u objavi Bećirovića, prenosi Slobodna Bosna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79