Bećirović pozvao probosanske lidere da se okupe, Čolpa mu rekao da vrati novac građanima

Zastupnik u Parlamentu BiH, Nihad Čolpa, komentarisao je prijedlog SDP-ovog Denisa Bećirovića koji je pozvao probosanske lidere da se okupe oko Pokreta za zaštitu nezavisne, suverene, nedjeljive i demokratske države Bosne i Hercegovine.

Čolpa je kazao kako Bećirović za tri decenije sjedenja u parlamentima nije uradio ništa.

– Poziv Denisa Bečirovića za formiranje Pokreta za zaštitu nezavisne, suverene, nedjeljive i demokratske države BiH dokazuje da uprskos tome što je ušao u treću deceniju sjedenja u parlamentima i bavljenja politikom nikad ništa suštinski nije uradio, a imao je toliko mnogo prilika. Nije sporno da se uključi najveća pamet u državi kako bi izašli iz blata u kojem se nalazimo, ali pitam se na šta su doživotni parlamentarci i političari potrošili tolike godine bavljenja politikom ako je država došla u položaj da se svi moramo okupiti kako bi je obranili, rekao je Čolpa.

Bećirovića je pozvao da novčanim sredstvima pomogne građanima.

– Moralni i patriotski čin od Denisa Bečirovića bi bio, da izračuna novac prikupljen od siromašnih poreznih obveznika za potrebe njegovog višecenijskog beskorisnog sjedenja po parlamentima i dio vrati građanima koji nikada nisu bili u gorem zdravstvenom i finansijskom stanju. Tim svijetlim primjerom pokazao bi kako se vodi briga o građanima i zemlji za koje nikada nista nije učinio, zaključio je Čolpa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79