Bećirović: Radnicima trebaju primanjima od kojih mogu živjeti

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je prisustvovao skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Tešnju.

– U svakom dijelu Bosne i Hercegovine nailazimo na primjere snalažljivosti i poduzetništva naših ljudi. Međutim, naši poduzetnici se trebaju razvijati uz pomoć države, a ne unatoč državi koja ne pokazuje razumijevanje za njihove potrebe. Za plodonosna preduzeća ključni su zadovoljni radnici. Moramo usvojiti zakonsku regulativu kojom se štite radnička prava i garantuju minimalne plate od kojih se može dostojanstveno živjeti – izjavio je Bećirović.

Olakšice privrednicima
On je dodao kako privrednicima treba osigurati olakšice i poticati ih da sredstva reinvestiraju u razvoj preduzeća i podizanje radničkih primanja.

– Zato država mora da privrednicima ponudi porograme koji će im omogućiti podršku da realizuju takve mjere. Nažalost, imamo vlast koja odbija ukinuti akcize na gorivo, da i ne govorim o posebnim programima podrške poslodavcima i izvoznicima – kazao je.

Rad za dobrobit
Kao budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dodaje, učinit će sve da diplomatska mreža Bosne i Hercegovine bude servis privrednicima u osiguranju novih tržišta.

– Nažalost, u diplomatiju se danas šalju ljudi koji postavljenje gledaju kao trajni plaćeni odmor, umjesto odgovoran posao koji treba iznjedriti ekonomsku saradnju, unapređenje poslovnog ambijenta za naše izvoznike i korist za naše ljude. Nakon oktobra ćemo to mijenjati i Bosna i Hercegovina će imati diplomate koji rade svoj posao za dobrobit države koja ih je postavila na pozicije – zaključio je Bećirović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79