Bećirović tvrdi da se vodi obavještajna operacija protiv BiH: Aferom “Respiratori” se želi srušiti Novalić?

Zijad Bećirović, direktor slovenačkog IFIMES-a, tvrdi kako je afera “Respiratori” isfabricirana kako bi se srušio premijer FBiH Fadil Novalić.

– Prije nekoliko mjeseci razotkrili smo tajnu operaciju ‘Konjičev skok’ u Sjevernoj Makedoniji, s ciljem da se sruši legitimno izabrana vlada Zorana Zaeva, da se vrati Nikola Gruevski i da se vratimo 30 godina unazad. Ta operacija je vođena iz Budimpešte, rekao je on.

Bećirović navodi kako se vodi još jedna obavještajna operacija i to protiv BiH, odnosno protiv FBiH, koja ima kodno ime “Kula” te joj je cilj da se sruše Novalić i federalna Vlada. Kao razlog tome, Bećirović navodi to što se u FBiH odvijaju tri četvrtine ekonomskih tokova.

– Ako hoćete da srušite neku zemlju, morate da srušite njen ekonomski sistem. Respiratori nemaju nikakve veze s Fadilom Novalićem, ali su iskorišteni da bi se aktivirala ta akcija, kodnog imena “Kula” za rušenje ekonomskog sistema Federacije. Za to su obezbjeđena znatna sredstva, koja su pojačana ovih dana da bi pokušali da slome ekonomski sistem Federacije. Ali, mislim da Federcija dobro funkcioniše, vidim program reformi, vidim finasijske pokazatelje, a vidim da su bile i promjene u Tužilaštvu i vidim da postoje patriotske snage koje će se suprotstaviti tome. Respiratori su povod za rušenje ekonomskog sistema, rušenje kičme ekonomije Bosne i Hercegovine, a time i Bosne i Hercegovine, uz niz drugih aktivnosti, rekao je Bećirović.

Iako nije bio detaljan u okrivanju aktera ove akcije, Bećirović je rekao da iza nje stoji i jedan dio snaga unutar BiH.

– Iza nje stoje ljudi čak i iz Novalićeve SDA, iz pravosudnog sistema, tužilaštva, političkih stranaka, susjednih zemalja, naveo je.

  Vinku Martinoviću Šteli zbog ubistva medicinske sestre Jasmine Đukić desetogodišnja kazna zatvora!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79