Bećirovićeve “nestale” milijarde postale milioni

Denis Bećirović u razgovoru za televiziju Face nije rekao da će pokrenuti pitanje gdje je nestalo 20 miliona KM 1995. godine. Riječ je o pogrešnim navodima koje je objavio i naš portal stoga se izvinjavamo svojim čitaocima.

Ti koji misle da mogu pincetom izvući jedno pitanje, a da mi ne otvorimo i brojna druga pitanja, ako neko hoće u retrovizor da gleda. Ti se grdno varaju. A nećemo tako. Otvorićemo mnoga pitanja. Krenućemo od 1995. godine. U ovu zemlju je od 1995. do 2000. godine ušlo oko 20 milijardi konvertibilnih maraka. Gdje je nestao taj novac? Hoće li neko odgovoriti na to pitanje.

Mi smo imali parlamentarnu državnu komisiju koju je vodio gospodin Sefer Halilović. Procjena je da je između četiri do osam milijardi maraka, da nemate nikakav podatak gdje je taj novac.

Napomena: Ovaj tekst je naknadno izmijenjen zbog oznake portala Raskrinkavanje.ba kao “greška”. Naime, u transkriptu gostovanja Denisa Bećirovića bilo je navedeno da je govorio o 20 miliona KM koji su nestali. Međutim, riječ je bila o milijardima. Netačno je bilo navedeno i da je rekao da je taj iznos nestao 1995. godine. Bećirovič je naglasio da je 20 milijardi KM ušlo u Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1995. do 2000. i nije precizirao kad je taj novac nestao. Naš portal se izvinjava svojim čitaocima zbog greške u izvještavanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79