Bečka policija intervenisala nakon što se ispred “balkanskog kluba” okupilo 200 ljudi

Policija u Beču je intervenisala nakon što se ispred “dobro poznatog balkanskog kluba” pod nazivom Balkan Club okupilo oko 200 ljudi.

Uprkos relaksiranju mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, neke od njih su još uvijek na snazi, posebno kada je riječ o ugostiteljstvu. Međutim, situacija u ulici bečkoj ulici Nordwestbahnstraße u kojoj se klub nalazi i koja je već godinama mjesto okupljanja zajednice s Balkana nije bila u skladu s mjerama, pa je policija bila primorana na intervenciju.

Foto: Heute.at
Foto: Heute.at

Iz policije je saopćeno da je klub poštovao zakon te da je zatvoren sat poslije ponoći, ali su gosti ostali na ulici. Lokalno stanovništvo je pozvalo policiju jer masa pravila preveliku buku prenosi Klix.

 

Foto: Heute.at
Foto: Heute.at

“Ispred kluba na pločniku i ulici bilo je oko 200 ljudi. većina je sarađivala”, tvrdi policija, ali je bilo i onih koji su prekršili zakon. Izdana su četiri prekršajna naloga od kojih jedan za oštećenje imovine, objavio je austrijski Heute.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79