Behgjet Pacolli poklanja milion eura za obnovu Albanije

Behgjet Pacolli, lider Alijanse novo Kosovo, vršilac dužnosti ministra vanjskih poslova Kosova i poznati biznismen, saopćio je da njegova porodica poklanja milion eura za obnovu područja pogođenih snažnim zemljotresom u Albaniji.

Pacolli je na svom Facebook profilu napisao da je bio potresen kada je vidio ljudske žrtve i materijalnu štetu koju je razorni zemljotres ostavio u Albaniji. Kazao je da to zahtjeva solidarnost i podršku kako bi se obezbijedilo vraćanje normalnog života građanima pogođenim zemljotresom.

– Odlučili smo zajedno s mojom porodicom (mi sinovi Ise i Ruhana Pacollija) da poklonimo milion eura za obnovu područja koja su pogođena zemljotresom. Ova donacija ide u pravcu obnove i upravljat će se na transparentan i siguran način sa Vladom Albanije – naveo je Pacolli.

Dodao je da će njegova podrška braći u Albaniji biti nastavljena, te da će na organizovan način primiti i stotine porodica u Prištini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79