Benjamin Fukelja primljen u OSBiH, Zukan Helez uputio pismo izvinjena ministrici Austrije

Benjamin Fukelja primljen u OSBiH, Zukan Helez uputio pismo izvinjena ministrici Austrije


Prema nezvaničnim informacijama, mladi kadet Benjamin Fukelja, koji je izazvao skandal u Beču kada se odbio rukovati sa ministricom odbrane Austrije, primljen je u Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Takođe, ministar odbrane BiH Zukan Helez je uputio pismo izvinjena svojoj kolegici iz Austrije Klaudiji Tanner.

Nevjerovatan skandal: Oficir iz BiH se odbio rukovati sa ministricom odbrane Austrije jer je žena

Podsjećamo, Fukelja ima neka svoja ubjeđenja da mu nije dozvoljeno da se rukuje sa ženom, te je brukanje Bosne i Hercegovine pravdao svojim religijskim uvjerenjima.

Njegov potez su osudili mnogi zvaničnici u BiH i Austriji, a čak je i vojni muftija u Vojsci Austrije pokušao ubijediti Fukelju da se rukuje sa Tanner.

Zbog njegovog poteza i ministar odbrane Zukan Helez je morao slati pismo izvinjena, a u njemu izražava duboko žaljenje zbog nedoličnog ponašanja kadeta Fukelje.

“Potpuno smo svjesni da su njegovi postupci bili u suprotnosti s očekivanim standardima discipline i profesionalizma. Uvjeravam Vas da su stavovi i maniri koje je zastupao kadet Fukelja lične prirode i ni na koji način ne predstavljaju vrijednosti i standarde koji se primjenjuju u Oružanim snagama BiH. Stoga, sprovešće se disciplinski postupci u skladu s relevantnim zakonodavstvom“, navedeno je u pismu koje je Helez uputio Tanner.

Helez je nakon pisma potpisao ugovor sa kadetom Fukeljom, te je on postao oficir u Oružanim snagama BiH u početnom činu potporučnika.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija