Benjamin Hastor oštećenom pucao u vrat

Danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo suđenje Benjaminu Hastoru optuženom za pokušaj ubistva Taiba Habula (19) u Sarajevskom naselju Otoka.

Piše: D. Pavlović

Prema optužnici koju je pročitao tužilac Edin Šaćirović, Hastor je 5. aprila došao pred stan u Ulici Žrtava fašizma 2 u naselju Otoka vlasništvo Svjetlane Tahirović, a koji koristi Taib Habul.

Kad je Habul otvorio vrata, optuženi je pucao iz pištolja nepoznate marke, kalibra 6,35 mm. Zrno je Habula pogodilo u vrat s lijeve strane. Oštećeni je zadobio ustrelnu ranu, a zrno je oštetilo i dva rebra, te je imao krvarenje u lijevom prsištu. To je, kako je tužilac rekao, predstavaljalo tešku povredu opasnu po život.

Hastor je pokušao ući u stan, ali ga je Habul odgurivao i zatvorio vrata. Potom je optuženi ispalio još jedan hitac koji je prošao kroz vrata, a zatim pobjegao.

Tužilac je naglasio da će dokazima, koji će biti provedeni u ovom sudskom postupku dokazati da je optuženi kriv za pokušaj ubistva.

Na narednom ročištu, koje će se održati 28. decembra, predviđeno je da se saslušaju, oštećeni Taib Habul, Rifet Avdić i Avdija Ahmetović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79