BiH Benjamina Karić ne zna gdje se nalazi: U komentarima joj objasnili da...

Benjamina Karić ne zna gdje se nalazi: U komentarima joj objasnili da Kupola na stijeni nije Al – Aksa

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić svoj boravak u Jerusalimu, gdje će se sastati, kako je naglasila “sa gradonačelnikom i predsjednikom države”, obznanila je na društvenoj mreži – Facebook, šaljući poruku mira ispred, kako je prvobitno napisala “Al Akse, simbola ljepote”.

No fotografija na kojoj gradonačelnica pozira, primjetili su mnogi, o čemu su je i upozorili u komentarima, nije ispred Al Akse, već Kupole na stijeni piše fa

Ubrzo nakon primjedbi, Karić je promijenila naziv, pa je Al – Aksa simbol ljepote, brzo prepravila u Kupola na stijeni – simbol ljepote.

 

Džamija sa zlatnom kupolom nije džamija Al – Aksa. To je Kubetus – Sahra (Kamena kupola). A džamija Al – Aksa je iza džamije Kubetus – Sahra.

Gradonačelnica bi trebala biti upućena u priču o džamiji Al – Aksa i kroz šta sve prolazi ova važna sveta kuća u životima muslimana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM