Benjamina Karić otkriva da je platila stan u Titovoj ulici 300 hiljada KM

Benjamina Karić otkriva da je platila stan u Titovoj ulici 300 hiljada KM


U današnjem izdanju Klix Studija gošća je bila Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva i kandidatkinja za načelnicu Novog Sarajeva. Razgovarala je o različitim temama, uključujući svoj gradonačelnički mandat, odnose unutar političkih grupacija Trojka i SDP-a te nedavnu kupovinu stana.

Karić je istakla da je Trojka (Naša stranka, Narod i pravda i SDP) zvanično predložila kao kandidatkinju za načelnicu općine Novo Sarajevo.

Također je podijelila da je dijete Grbavice, ali se u Općinu Centar preselila tek nakon udaje.

Rekla je da se osjeća strah i tjeskoba i nesigurnost zbog sigurnosne situacije u Sarajevu, da se često zaborave slučajevi kao što su ubistvo Farisa Pendeka ili posljednji slučaj femicida i da očito da sistem ne funkcioniše dobro i da svi moraju dati veći doprinos.

“Unazad dvije do tri godine, svaki put kad bih osjetila da mogu nešto promijenit željela sam se oglasiti. Kada je bio slučaj femicida u Gradačcu osjetila sam šutnju, sličnu šutnju kao sada kada je ubijena Nermina. Srce mi je htjelo iz prsa. Organizovala sam proteste na koje je izašlo 13.000 ljudi. Obišla sam sve sigurne kuće , izdvojila finansijska sredstva za sigurne kuće u 2023. Zatim smo višim nivoima vlasti uputili incijative. Kada sam organizovala proteste i kada sam se oglasila, misleći da nešto mogu promijeniti bila sam najbrutalnije napadana od strane civilnog sektora, medija, kako sam populista kako zloupotrebljavam slučaj femicida zbog političke karijere. To me jako boljelo. Kada je ubijena Nermina imala sam isti osjećaj tuge i nemoći. Toliko svaki put koriste moje ime da sve problematizuju, da kada se oglasim zauzimam prostor, da se u sve miješam. Sad sam mimo objave uradila sve što sam mogla, nisam se oglasila, sada me isti koji su napadali da sam populista napadaju da se nije javnost dovoljno digla. Ne znam u ovom slučaju šta je bolje. Ja sam u tišini uradila sve što sam mogla, dali smo pomoć sigurnim kućama, poslali urgencije”, kazala je Karić.

Komentarisala je i nedavne optužbe o kupovini stana u Titovoj ulici, tvrdeći da je stan kupljen za 300.000 KM te da su koristili hipotekarni kredit za tu svrhu. Također je navela da stan još nije opremljen i da ne planiraju preseljenje u skorije vrijeme.

Istakla je kako je stan kupljen prije mjesec i po, a da je sama zgrada rekonstruisana 2023. godine i da u trenutku rekonstrukcije stana nije znala ni da se stan prodaje niti imala informacije.

“Muž i ja smo za ovu namjenu digli hipotekarni kredit, kao što smo digli kredit i za stan u Centar. Mi živimo pošteno od svojih plata”, rekla je Karić.

Pojasnila je i da je komisija Općine Centar procijenila stan na nekih 315.000 KM i da se radi o stanu u potkrovlju zgrade.

“Stan je kupljen prije mjesec i po do dva, još nije plaćen porez. Plaćen je 3000.000 KM, digli smo hipotekarni kredit, ništa ne krijemo, sve što javnost želi da zna spremni smo da stavimo na raspolaganje”, tvrdi Karić navela je i da su u tom potezu rekonstruisane sve fasade.

Govoreći o političkoj situaciji i podršci koju dobija, Karić je odbacila optužbe o ranoj kampanji i istakla da se trudi raditi za dobrobit građana, posebno naglašavajući svoje napore u pitanjima sigurnosti i podrške žrtvama nasilja.

Također je ponosno istakla neke od svojih projekata kao što su rekonstrukcija vrtića i projekat fasada, naglašavajući zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija