Beograd je jutros bio NAJZAGAĐENIJI GRAD NA SVIJETU

Vazduh u Srbiji danas je alarmantno zagađen, pokazuju podaci nekoliko agencija koje mjere nivo zagađenosti, a ranije tokom jutra Beograd je čak bio najzagađeniji grad na svijetu.

Nezdrav vazduh udišu žitelji Niša (indeks zagađenosti iznosi 157), Subotice (153), Valjeva (160), Beograda (između 159 i 153) i Smedereva (151), pokazuju trenutni podaci sa sajta World Air Quality Index, dok je prema istom izvoru Pančevački vazduh nezdrav za osjetljive grupe (145), a isto je i u Beočinu, gdje je indeks zagađenja 109.

U Kosjeriću je trenutna zagađenost umjerena, sa indeksom 74, kao i u Obrenovcu, gdje je indeks 65.

Nezdrava kategorija (od 150 do 200), kojoj danas pripada nekoliko gradova u Srbiji, podrazumijeva da “svako može početi da ojseća zdravstvene tegobe, a članovi osjetljivih grupa mogu imati ozbiljnije zdravstvene posljedice.

Građanima koji žive u mjestima u kojima je indeks zagađenosti nezdrav preporučuje se da aktivna djeca, odrasli i osobe sa respiratornim bolestima, kao što je astma, izbjegavaju produženo zadržavanje na otvorenom. Svi ostali, posebno djeca, trebalo bi da ograniče vrijeme provedeno napolju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79