Beograđani na putu kroz Goražde dizali tri prsta i uzvikivali “ovo je Srbija”

Grupa Beograđana sinoć je na putovanju kroz Goražde u koloni vozila izazvala incident zbog kojeg su intervenisali i građani i policija.

Tokom prolaska kroz grad dizali su tri prsta, a neki od njiih su uzvikivali “ovo je Srbija”, te provocirali i vrijeđali građane. Na poziv građana uslijedila je intervencija policije, a zaustavljeni su na području Ustikoline.

U MUP-u BPK ističu da su zbog vrijeđanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi protiv dvije osobe izrečene prekršajne sankcije te da su im uručeni prekršajni nalozi.

“Oko 20 sati sinoć više građana je pozvalo dežurnu službu PS Goražde da prijave da se od Trga branilaca kreće kolona vozila sa srbijanskim tablama i da iz vozila lica pokazuju tri prsta i uzvikuju ‘ovo je Srbija’. Upućene su odmah dvije policijske patrole iz Goražda i obavještena PS Ustikolina tako da su ubrzo zustavljeni u Ustikolini. Nakon razgovora i konsultacija sa dežurnim tužiocem konstatovano je da nema elemenata krivičnog dijela, a protiv dvije osobe, državljana Srbije koji su bili u alkoholisanom stanju poduzete su prekršajne mjere zbog vrijeđanja nacionalnih i vjerskih osjećanja. Izrečene su jedinstvene kazne od po 470 KM, koje su platili na licu mjesta”, izjavio je Mirsad Kamenica, iz Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

U zaustavljanju je učestvovala i grupa revoltiranih mladih Goraždana, koja ih je usput pratila i obavijestila policiju, a zatim ih prestigla i usporila na magistralnom putu M20.

U policiji su potvrdili da ovo nije prvi slučaj uznemiravanja građana na ovaj način, te da su ranije više puta intervenisali.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79