Beogradski mediji tvrde: Srbija premješta tenkove ka granici sa Kosovom

Vojska Srbije premješta tenkove i oni su viđeni na putu od garnizona Raška ka granici sa Kosovom, tvrde mediji u Srbiji.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak kolone tenkova koja je prema za sada nepotvrđenim informacijama krenula iz Raške ka granici sa Kosovom, odnosno prijelazu Jarinje, piše “Kurir”.

U pitanju su navodno modernizovani tenkovi T-72 MS koji su dio ruske vojne donacije Srbiji. Prethodno su dva srbijanska “Miga 29” nadlijetala Jarinje.

Srbi sa sjevera Kosova već šesti dan protestiraju na prijelazima Jarinje i Brnjak koji su blokirani.

Dva borbena aviona Vojske Srbije u dva navrata nadlijetala su oko podneva granični prijelaz sa Kosovom Јarinje, javlja RTS. Pojavljivanje aviona izmamilo je aplauze okupljenih koji su uzvikivali “Srbija, Srbija”.

Srbi sa sjevera Kosova već šesti dan protestiraju na prijelazima Jarinje i Brnjak koji su blokirani.

Podsjetimo, Vlada Kosova je u ponedjeljak uvela mjeru reciprociteta, ne dozvoljavajući promet vozila sa srbijanskim tablicama. Vozači s ovim registarskim tablicama na ulazu u Kosovo moraju uzeti privremene registarske tablice, kao što su građani Kosova s registarskim oznakama RKS dužni da ih promijene pri ulasku u Srbiju.

Osim toga, tablice sa sjevera Kosova (KS) više nisu legalne, i jedine važeće tablice su one s oznakom RKS (Republika Kosovo).

U novom razvoju događaja, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da su nepoznate osobe zapalile prethodne noći Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, a da je ujedno izvršen napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

KoSSev portal izvijestio je ovog jutra o požaru koji se dogodio u zgradi opštine Zubin Potok. Kako su potvrdili iz vatrogasne stanice u ovoj opštini, u požaru su izgorile dvije kancelarije, a tek treba da se utvrdi uzrok požara.

Svećlja je kazao da je sinoć u Zubinom Potoku izvršeno krivično djelo sa terorističkim elementima

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79