Beogradski mediji: Zloglasni Velja Nevolja član SNS-a od 2011. godine, Vučića oslovljavao šefom

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, šef beogradske kriminalne grupe osumnjičene za niz brutalnih ubistava je na nedavnom saslušanju u nadležnom tužilaštvu otkrio niz frapantnih stvari zbog kojih je nakon objave njegovog iskaza u Srbiji nastao svojevrsni potres.

Naime, prema pisanju portala Krik.rs koji tvrdi da je u posjedu iskaza osumnjičenog, Belivuk je od 2011. godine član Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.

Objasnio je da je njegovo hapšenje 2016. godine, zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu u centru Beograda, dovelo do toga da političari izgube kontrolu nad tribinom Partizana. On je kasnije oslobođen u ovom slučaju pod misterioznim okolnostima – pojedini dokazi su kompromitovani, a vještak je iznenada promijenio iskaz.

Belivuk je ispričao da mu je huligan Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, rekao 2017. godine da će mu on biti veza sa predsjednikom Srbije.

Vidojević mi je rekao da Šef, tako smo zvali Vučića, ima veliki problem na Partizanovoj tribini koji je nastao usljed mog odlaska u pritvor 2016. godine.

Da Andrej, brat Aleksandrov, ima kontrolu nad navijačkom grupom “Alkatraz”, ali da oni nemaju snage da iznesu ništa tu, da kontroliše i dio tribine navijača pod nazivom “Kimijevci”, ali da oni samo troše pare i ne doprinose ničemu, a da zapravo nemaju nikakvu kontrolu. Ideja je bila da se napravi nova navijačka frakcija koja će sve to ujediniti da bi situacija bila kao na Zvezdinom stadionu. (…) Mi smo to uradili – navodno je Belivuk kazao u tužilaštvu.

Početkom avgusta očekuje se da Tužilaštvo za organizovani kriminal podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka, vođe huligansko-kriminalne grupe Principi, koja je radila u okviru crnogorskog kavačkog klana.

 

Šef beogradske kriminalne grupe Veljko Belivuk, koji je osumnjičen za više brutalnih likvidacija, govorio je u Tužilaštvu Srbije o svom navodnom odnosu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Kako piše Mreža za istraživanje korupcije i kriminala (KRIK), Belivuk je ispričao da su Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsjednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, osigura mir na Paradi ponosa, ali i da utječe na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prijevoz “CarGo”, stoji u transkriptu Belivukovog saslušanja.

On je prvo kratko ispričao da nije kriminalac nego “vođa navijača” i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije htio odgovarati na pitanja tužioca o tome. Samoinicijativno je, međutim, počeo da govori o odnosima s ljudima iz vlasti.

“Odlučio sam lijepo da kažem sve o svom odnosu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da se ne poznajemo i peru ruke od nas”, rekao je Belivuk tužiocu.

On je tokom gotovo polusatnog saslušanja nabrojao različite usluge koje je navodno činio za predsjednika i njegove ljude i naveo imena članova SNS-a s kojima se viđao. Rekao je da je kontakt s Vučićem održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, koji je prijatelj Vučićevog sina, ali i da se s Vučićem navodno nekoliko puta i lično vidio.

Zaprijetio je i da će u budućnosti ispričati još detalja “ako se određeni ljudi ne opamete”.

Belivuk je ispričao tužiocu i da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine.

Osumnjičen je da stoji iza pet brutalnih ubistava, jednog mučenja i dilanja droge, a fotografije obezglavljenih i iskasapljenih tijela njegovih žrtva predstavnici vlasti su u više navrata objavljivali u javnosti. Belivukov klan smatra se jednim od najbrutalnijih u regionu, piše KRIK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79