Berizu Kabiloviću 20 godina zatvora!

Kantonalni sud Tuzla danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu i izrekao Berizu Kabiloviću iz Tuzle jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Također, sud je donio osuđujuću prvostepenu presudu i za Armina Halilovića i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva TK se Beriz Kabilović i Armin Halilović, i još četiri osobe koje su ranije pravosnažno osuđene, terete za organizirani kriminal počinjen u vezi sa većim brojem drugih krivičnih djela u grupi koju je vodio Kabilović.

Kabilović je optužen za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima dogovor za učinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela i podstrekavanje na ubistva, ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje, u sticaju sa produženim krivičnim djelom iznuda.

Za organizirani kriminal u vezi sa drugim djelima su ranije pravosnažno osuđeni članovi grupe Elvis Hamzić, kojem je izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina, a na različite kazne zatvora su osuđeni i Selver Salimović, Alen Jahić i Amir Lisičić.

Također, u razdvojenim postupcima za određene pojedinačne radnje i krivična djela je u proteklom periodu osuđeno još nekoliko osoba koji su bili bliski ovoj organiziranoj kriminalnoj grupi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79