Bešker kod Hadžifejzovića citirao filozofa: Vlast se mora mijenjati kao donji veš, inače se usmrdi

Hrvatski novinar Inoslav Bešker je kazao kako aktuelni predsjednik Hrvatske Zoran Milanović vrlo dobro zna da njegove riječi ne proizvode bilo kakav politički učinak, ali da mogu proizvesti haos i on to uveliko koristi.

– Ja o Milanoviću nisam ništa dobro napisao još od posljednje godine i po dana njegovog mandata kao predsjednika Vlade Hrvatske, pa do danas. Međutim, sa njim sam napravio jednu grešku. Naime, na posljednjim izborima sam svoj glas dao za njega, a ne za Kolindu Gradar-Kitarović, računajući da je on manje zlo od nje. Zbog toga sam i ja sukrivac za sve ovo što se danas dešava. Očigledno je da sam na prošlim izborima promašio, kazao je Bešker, gostujući na Face TV.

On je dao i zanimljivu opasku o vlastima u svim državama.

– Ko je u BiH ove ljude doveo na vlast? Nisu to učinili ni Amerika, ni Rusija, ni Hrvatska. Kao što niko sa strane nije doveo Milanovića ili HDZ na vlast u Hrvatskoj, kao što niko sa strane nije dove ljude na vlasti u Italiji, ili bilo kojoj drugoj zemlji. Sami smo krojili to odijelo i dobro nam paše. Uoastalom, jedan ugledni filozof rekao: “Vlast se mora mijenjati redovno, kao donji veš, inače se usmrdi”, kazao je Bešker.

Napomenuo je i kako je politika HDZ-a, koji je formirao Vladu Hrvatske, ista kao i devedesetih.

– I tada politika HDZ-a nije bila ni skroz crna ni skroz bijela, a koliko vidim i sada se šareni, napomenuo je Bešker.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79