Besplatan boravak u predškolskim ustanovama za djecu kojima je jedan roditelj preminuo od korone

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj redovnoj sjednici usvojila Uredbu o dopuni uredbe o subvencioniranju boravka djece u predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo, te omogućila besplatan boravak za djecu čiji je jedan od roditelja umro od posljedica Covid-19.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović je, tokom obrazlaganja ove tačke dnevnog reda, navela da je razlog za donošenje predložene uredbe sadržan u opredjeljenju Vlade KS za ublažavanje socijalno-ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa, i to posebno onih koje pogađaju najosjetljivije kategorije našeg društva – porodice i djecu.

– Dopunom Uredbe propisuje se da pravo na subvencioniranje boravka djece u predškolskim ustanovama u iznosu od 100 posto cijene boravka ostvaruju i djeca čiji je jedan od roditelja umro od posljedica bolesti COVID – 19 – precizirala je ovom prilikom ministrica Prvulović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79