Bez roštilja i muzike na šetalištu Crnog Gubera

U odnosu na ranije godine kada su Srebreničani prvomajski uranak, uz roštilj, muziku i druženje provodili na šetalištu Crnog Gubera, jutros je ova lijepo uređena turistička destinacija bila pusta.

Nije bilo ni uobičajenih svakodnevnih šetača, a muklu tišinu u ovoj kotlini, narušavao je samo cvrkut ptica i žubor ljekovitih voda Crnog Gubera. U jedinom restoranu na ovom šetalištu rijetki gosti, koji se zadržavaju dok popiju jutarnju kafu, a nakon toga odlaze za svojim obavezama.

Vlasnik restorana na šetalištu Gubera Mladen Lazarević, za „Avaz“, kaže da je epidemiološka situacija, ramazan i Vaskrs, ali i ekonomska kriza, razlozi, što nema organiziranog, pojedinačnog i grupnog obilježavanja prvomajskog uranka na ovom tradicionalnom mjestu, gdje je ranijih godina cijeli grad slavio privomajske praznike.

Pusta su i druga srebrenička izletišta, poput plaže Oštrika na jezeru Perućac, kotlina rijeke Zeleni Jadar, izletišta Bijele vode, kao i grad, koji je jutros izgledao sablasno pust.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79