Bezakonje i kriminal se nastavljaju: I nakon brojnih nezakonitosti, Ahmet Baljić novi v.d. direktora Fonda

Nedavno smo pisali o nezakonitostima u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, direktoru koji je još 2015. godine uz pomoć netačnih podataka o radnom iskustvu a koje mu je potpisao njegov rođak i bivši savjetnik Bakira Izetbegovića postavljen na dužnost.

Na osnovu službene evidencije smo izračunali i koliko je plaća primio od Fonda za četiri godine mandata, oko 213.000 KM, znači oko 4.800 KM mjesečno.
Naveli smo i koliku je plaću primao u 2014. godini u firmi rođaka u kojoj je radio ( 186 KM mjesečno), a prema službenim podacima od 09.02.2005. godine do 24.03.2015. godine u firmama: ALARM WEST D.O.O., ALARM GROSS D.O.O. I ALARM WEST GROUP D.O.O. na ime plaća ukupno mu je isplaćeno 26.374,63 KM a na ime obaveza prema FZ PIO 8.877,11 KM.

Znači radeći u privatnim firmama za 10 godina i jedan mjesec, Baljić je zaradio ukupno 26.374,63 KM!? Kada to preračunamo u prosjek, za nešto više od 10 godina ovaj čarobnjak je godinu dana živio sa primanjima od oko 2.640, 00 KM. Golemo!

Na sjednici UO Fonda od 25.03.2019. godine Baljić je razriješen sa pozicije direktora zbog isteka mandata a na mjesto v.d. direktora na rok od 30 dana, imenovan je Vinko Jerinić. U Fond je Jerinić zaposlen preko partije HSP BiH koja je tada bila dio federalne vlasti.
Sada je potpuno jasno i nedvosmisleno da je Jerinić na mjesto v.d. direktora imenovan reda radi i na rok od 30 dana i da je tačna informacija da je Baljić zaposlen u Fondu samo dan nakon razriješenja. Dakle 26.03.2019. godine. Potpuno je jasno da je 2015. godine nezakonito imenovani Baljić (po presudi suda iz januara 2018. godine), nezakonito zaposlen 26.03.2019. a opet je nezakonito imenovan za v.d. direktora na sjednici Upravnog odbora održanoj 26. aprila.

–Odluka o imenovanju Ahmeta Baljića, šefa kabineta u kabinetu direktora Fonda, na poziciju v.d. direktora Fonda na period do imenovanja direktora Fonda, a najduže šest mjeseci od dana imenovanja te konstatuje da je ovaj prijedlog usvojen sa četiri glasa, jednim suzdržanim i dva glasa protiv, navedeno je u zapisniku sa 63. Sjednice Upravnog odbora Fonda.
O svim činjenicama su upoznati svi oni koji su morali davno reagovati, i spriječiti neviđenu bruku i samovolju.
Sve zna vrh Baljićeve partije SDA i ne poduzima ništa. Sve zna resorni ministar Vesko Drljača i ne poduzima ništa. Sve zna premijer FBiH i ne poduzima ništa. Sve zna Sekretarijat Vlade FBiH i ne poduzima ništa. Sve je zadokumentovala i Federalna uprava policije i ne poduzima ništa prenosi Index.ba

 

(VIDEO) Ramazan donio mir policajcima, čim nema alkohola, nema ni problema

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments