Bh. državljanin uprkos mjeri samoizolacije pokušao otputovati nazad u BiH

Šest osoba novčano je kažnjeno na hrvatskim graničnim prijelazima Stara Gradiška i Bosanski Šamac zbog kršenja epidemioloških mjera.

Tri državljanina Nizozemske, te po jedan državljanin Bosne i Hercegovine, Njemačke i Švicarske prekršajno su kažnjeni novčanom kaznom od 8.000 kuna. Svi su bili putnici u tranzitu kroz Hrvatsku, ali nisu poštovali obavezu napuštanja teritorija Hrvatske u roku 12 sati od ulaska u državu, saopćila je u četvrtak Policijska uprava Brodsko-posavska.

Državljanin Bosne i Hercegovine je, uprkos u Hrvatskoj izrečenoj mjeri samoizolacije, htio otputovati u matičnu zemlju. Nepoštivanje mjera utvrdili su policajci na graničnim prijelazima u Staroj Gradiški i Slavonskom Šamcu.

Policajci su prekršajne prijave napisali su i protiv tri osobe koje su došle u zgradu Općinskog suda u Novoj Gradiški unatoč izrečenim mjerama samoizolacije, a prijavu je dobio i vozač koji je tokom kontrole saobraćaja, umjesto u samoizolaciji, bio na cesti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79