Bh. gigant namjenske industrije otvorio novu liniju za proizvodnju municije

Bosanskohercegovački gigant namjenske industrije “Igman” iz Konjica jučer je proslavio 72. godišnjicu postojanja, a tom prilikom otvorena je i nova proizvodna linija.

Otvorena je linija za proizvodnju municije kalibra 7.62 mm.

Za ovu investiciju Igman je kupio savremenu liniju za proizvodnju, a u ovoj godini planirano je i zapošljavanje oko 100 novih radnika.

Vrijednost ove investicije je nešto viša od 10 miliona eura, a kako su ranije iz ove kompanije saopćili na ovaj način će uvećati proizvodnju ovog kalibra municije za oko 50 miliona komada godišnje.

Kompanija je osnovana 6. marta 1950. godine i tada kao i danas bavi se proizvodnjom municije malog kalibra, kalibra 5,56, zatim 7,62, zaključno sa 12,7 milimetara.

“Trenutno na kapiju Igmana u sve tri smjene ulazi oko 1.380 radnika. S novom opremom, odnosno ovom linijom koja je kupljena iz Francuske i za koju očekujemo da će biti puštena u pogon u drugoj polovici ove godine, negdje oko 1. jula, mislimo da ćemo imati potrebu za nekih stotinjak novih radnika” naglasio je u januaru direktor ove kompanije Džahid Muratbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79