Bh. građani dnevno potroše 3,7 miliona KM na kafu, alkohol i cigarete

Građani Bosne i Hercegovine godišnje popiju gotovo 25 milijuna kilograma kave, te oko 70 milijuna litara piva, dok tijekom jedne godine ispuše najmanje 265 milijuna kutija cigareta.

Popije se i značajna količina žestokih alkoholnih pića i vina na čiji se uvoz, zajedno s pivom, godišnje ukupno potroši oko 150 milijuna maraka, piše srpskainfo.com.

A kad se zbroji trošak za kafu, alkoholna pića i cigarete dođe se do vrtoglavog iznosa od preko 1,35 milijardi KM, koje za samo 12 mjeseci daju na ova zadovoljstva.

Tako je prošle godine u BiH uvezeno kave u vrijednosti 112.265.000 KM, pokazuju podaci Uprave za neizravno oporezivanje BiH, dok je, s druge strane, na spomenute stotine milijuna kutija cigareta potrošeno oko 1,1 milijardu KM.

To, praktično, znači, da na alkohol, kavu i cigarete godišnje bh. građani potroše iznos dovoljan da se, na primjer, isplati 1,5 milijjna prosječnih plaća, te čak 3,5 milijuna prosječnih mirovina.

Ništa čudno, da u državi nema preko 440.000 nezaposlenih, dok za plaću ispod prosjeka rade gotovo dvije trećine zaposlenih, a desetine tisuća radnika od prvog do prvog preživljavaju od minimalca. Usprkos tome, statistika potvrđuje da se za dobru kapljicu mora pronaći novac, a, kad je riječ o alkoholu, najviše se troši na pivo, koje uglavnom BiH uvozi iz Hrvatske i Srbije, Slovenije, Crne Gore i Nizozemske.

Nije teško izračunati da na ispijanje kave i konzumiranje alkohola i pušenje dnevno građani BiH potroše gotovo 3,7 milijuna KM.

U prosjeku, građani BiH dnevno popiju gotovo 68.500 kilograma kave i 191.800 litara piva, dok ispuše oko 725.000 kutija cigareta.

Dostavili spisak osoba koje će navodno zaposliti “preko veze”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79