Bh. građani za obilježavanje praznika, po tradiciji, novca uvijek nađu

Prvomajski praznici u Bosni i Hercegovini za većinu radnika znači bitka za povećanje plata, zbog svakodnevnih suočavaja s porastom cijena osnovnih namirnica. Za mnoge, ovi praznici su postali luksuz, pa čak i mali predah iziskuje kopanje po ušteđevini, ako je uopće ima.

U prosjeku, kilogram pilećih fileta sada košta oko 13 konvertibilnih maraka, što je daleko više nego prije četiri godine, kada je ista količina koštala oko 6 maraka. Ovaj značajan porast cijena znači da za isti novac kao prije četiri godine sada možete kupiti znatno manje namirnica.

Uprkos ovim izazovima, građani Bosne i Hercegovine pronalaze načine da obilježe praznike. Mnogi se oslanjaju na svoju sposobnost prilagođavanja, kopajući po “šteku” kako bi financirali svoje aktivnosti za praznike.

Dok neki ističu da će se prilagoditi novonastaloj situaciji i provesti praznike s onim što imaju, drugi su već planirali putovanja, čak i prkos visokim troškovima. Putovanja, iako skupa, ostaju popularna opcija za mnoge građane Bosne i Hercegovine, a najtraženije destinacije uključuju Istanbul, Dubai, Pariz, Rim i Barselonu.

Turistički agencije bilježe nezapamćeno veliki interes za putovanjima, a avioaranžmani su rasprodani mjesecima unaprijed. Međutim, više cijene putovanja ne sprečavaju ljude da ostvare svoje planove za praznike.

Iako visoki troškovi života nameću izazove, ljudi u Bosni i Hercegovini nastavljaju se snalaziti i pronalaziti načine kako bi uživali u praznicima. Bez obzira na to jesu li to putovanja ili jednostavno druženje s porodicom i prijateljima kod kuće, prvi maj ostaje važan datum za zajednicu, prkos izazovima koje donose visoki troškovi života.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79