Bh. haker koji je prevario Nijemce i Švicarce za šest miliona KM ostaje iza rešetaka

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor Begi Agiću, uhapšenom u akciji “Transfer”, koji se sumnjiči da je počinio visokosofisticirane oblike finansijskih prevara i ojadii građane Evropske unije za skoro šest miliona maraka.

Agića su uhapsili prošle sedmice pripadnici SIPA -e, a kako bi se sve razotkrilo, ostvarena je i saradnja s Interpolom u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, kao i bankama s područja EU.

Prema informacijama našeg lista, Agić je hakerskim upadima na račune u stranima bankama u Njemačkoj i Švicarskoj obavio prevaru tešku skoro šest miliona maraka (tri miliona eura), piše Avaz.

Agić i njegova ekipa krivotvorili su bankovne naloge za uplate te ulazili u zaštićene mreže i komunikacijske sisteme kako bi krivotvorenom dokumentacijom realizirali novčane uplate iz inozemstva, na račune više građana u BiH.

Radi se o iznosima do 10.000 eura da finansijske transakcije, koje su uplaćivali, a većinom Agić, ne bi bile upadljive istražnim organima.

On je, zauzvrat građanima BiH s kojima je dogovorio saradnju davao određenu naknadu. Oni su za njega podizali novac s računa i predavali mu sve na ruke.

Utvrđeno je da je sebi ostavljao iznose od 8.000 eura, a pomagačima davao 2.000 eura. To je bio razrađen model na koji su pristajali njegovi pomagači u BiH, tačnije osobe koje su otvarale račune u komercijalnim bankama u BiH, a on prebacivao novac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79