Bh. kriminalci zvijezde Netflixa: Pogledajte kako izgleda dio popularnog serijala

U zatvoru u Zenici u Bosni i Hercegovini Raphael Rowe zatočen je sa zatvorenicima u rasponu od mafijaških šefova do nemilosrdnih ubojica piše Crna-Hronika.

Netflix je vodeća internet televizijska mreža u svijetu koja emituje najbolje filmove, serije, dokumentarce i crtane filmove, a ovaaj popularni streaming servis dostupan je i u Bosni i Hercegovini.

Netflixov serijal “Najstrožiji zatvori na svijetu” (Inside the World's Toughest Prisons) boravila je u najzloglasnijem bosansko-hercegovačkom zatvoru u Zenici.

Domaćini poznatom Raphael Rove bili su kriminalci Mirza Hatić, braća Elvis i Samir Pašalić, Jasminko Jašarević i brojni drugi.

Samir Pašalić je osuđen na 13 godina zatvora, Elvis Pašalić na pet, Mensud Hasić na godinu, a Muhidin Kulovac na 14 godina zatvora zbog razbojništva kod Kiseljaka iz marta 2014. godine, koje je završilo smrću Saliha Babaluka. Njega su razbojnici tukli i zalijevali vodom da bi im kazao gdje drži novac.

Jasminko Jašarević iz Mostara na 42 godine zatvora, što je najveća zatvorska kazna u BiH otkako je priznata kao država. Jašarević je ranije kažnjen na 22 godine zatvora zbog ubistva Ramize Rahimić što ga je počinio 2005. godine u Mostaru, a danas je osuđen na još 30 godina zatvora zbog ubistva istaknutog mostarskog fotoreportera Ante Borasa.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79