BH. planine danas bile pune ljubitelja zimske idile

BH. planine danas bile pune ljubitelja zimske idile


Danas je na bh. planini Vlašić bila prava snježna bajka, koja je oduševila ljubitelje planine i zimske idile. Snježni pokrivač stvorio je slikovitu scenu koja je privukla brojne zaljubljenike u zimu, uprkos hladnom vjetru i temperaturi od 0 stepeni Celzijevih.

Odlučni da pobjegnu od gradske buke i iskoriste prve znakove zime, entuzijastični ljubitelji snijega zaputili su se prema obližnjim planinama. Među omiljenim destinacijama za građane središnjeg dijela Bosne i Hercegovine definitivno se isticao Vlašić kod Travnika, koji je danas oživio pod bijelim pokrivačem.

Bijeli vrhovi planine, šumske staze i temperatura od nula stepeni Celzijevih, uz snažan vjetar, stvorili su pravi zimski ugođaj na Vlašiću, i to prije službene zimske sezone. Uprkos tome što su sunčevi zraci prodirali kroz oblake, hladan zrak nije mogao ohladiti entuzijaste koji su posegnuli za zimskom opremom.

Oni koji su više voljeli promatrati zimske prizore s toplim napicima u ruci mogli su uživati u zimskoj idili iz ugostiteljskih objekata na Babanovcu i kompleksu Eko Fis Vlašić. Već sredinom novembra, Vlašić je zablistao u svojoj bjelini, obećavajući uzbudljivu sezonu radosti na snijegu.

Prvi snijeg na Vlašiću donio je ne samo vizualno uživanje već i priliku za raznolike zimske aktivnosti. Očekuju se brojni događaji, poput Šankanja sredinom decembra i otvaranja skijaške sezone čim staze budu spremne.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija