Bh. policija kreće u akciju: Od koga je Radoičić u Tuzli kupovao oružje?

Tužilaštvo Srbije tvrdi da je Milan Radoičić kupovao oružje, municiju i eksplozivni materijal velike razorne moći u Tuzli, koje je potom prebacivano prvo za Beograd, odakle je proslijeđivano na Kosovo gdje je skladišteno. To je danas rečeno nakon njegovog provođenja gdje ju je određen pritvor od 48 sati.

Sve ove navode provjerit će i Federalna uprava policije FUP. Ovo je za “Avaz” potvrdio v.d. direktor FUP-a Vahidin Munjić.

– Odmah ujutro ćemo zatražiti od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije o tome. Sve prvo moramo provjeriti nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti – kazao je Munjić za “Avaz”.

 

Milan Radoičić je u Beogradu saslušan zbog sumnje da je sa više nepoznatih osoba izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti.

Radoičić je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih osoba, kojima se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv opće sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama. Zatim je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opće opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79