Bh. policija zaustavila čamac na Drini i u njemu pronašli 26 osoba, jedna je lišena slobode

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik u subotu su spriječili krijumčarenje migranata u mjestu Kozluk u ovoj općini, gdje su prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme uočili čamac iz Republike Srbije koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriji Bosne i Hercegovine.

Pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojemu se nalazilo 26 osoba (nezakonitih migranata) od kojih su 20 državljani Indije, tri Pakistana, te po jedan državljanin Gane, Zambije i Tunisa, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH provode se mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela “krijumčarenje ljudi”.

Direktor GP BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika Jedinice granične policije Zvornik i istaknuo da ostvaruju sve bolje rezultate rada.

– Pripadnici JGP Zvornik kontinuirano rade na sprečavanju krijumčarenja migranata, kao i svih oblika prekograničnog kriminaliteta, te ovim putem im zahvaljujem na jako dobrim rezultatima koje ostvaruju posebno posljednjih godina, ulažući maksimalne napore u zaštiti državne granice. Istaknuo bih posebno policijske službenike koji su dobrovoljno angažirani u ovu jedinicu, na mjestima gdje je najveći migracijski pritisak, kako bi se učinkovitije štitila državna granica – istaknuo je Galić.

Jedna osoba, državljanin Afganistana, lišen je slobode te će u zakonskom roku biti predan tužiocu Tužilaštva BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79