Bh. stručnjaci mijenjali sijalice u tunelu i prouzrokovali kilometarsku kolonu vozila

Bh. stručnjaci mijenjali sijalice u tunelu i prouzrokovali kilometarsku kolonu vozila


Još jedna neobična situacija dovela je do kilometarske kolone i saobraćajnoj kolapsa na M17. Ogromne gužve desile su se na dionici puta Jablanica-Mostar na lokalitetu tunela Salakovac.

Kako doznajemo od čitatelja portala Crna-Hronika, mijenjale su se sijalice u tunelu a bh. stručnjaci su izazvali kilometarsku kolonu vozila ispred tunela Salakovac.

“Situacija tunel Salakovac. Katasrofalne kilometarske kolone. Puštaju naizmjenično. U tunelu ili brišu ili mijenjaju sijalice i zbog toga je kolona vozila. Kolona je do mosta Bijela” – javljaju čitatelji portala Crna-Hronika na našoj Viber grupi.

Na web stranicama kao ni na Facebook stranicama od Bihamka kao i od JP Ceste Federacije nema upozorenja o navedenim radovima.

Ni Ceste Federacije ni BIHAMK nisu na vrijeme obavijestili građane da će se danas izvoditi radove.

Stanje u saobraćaju u BiH

Uvjeti za vožnju u većem dijelu naše zemlje za sada su povoljni, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. U centralnim krajevima i ponegdje na jugozapadu, zbog lokalnih padavina kolovoz je mokar, a na pojedinim dionicama ima i dosta vode na kolovozu.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na magistralnom putu Putićevo-Vitez zbog radova na asfaltiranju od 08 do 17 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija