BHRT i RTV FBiH postigli dogovor oko prikupljanja RTV takse

Generalni direktori Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) Belmin Karamehmedović i Radiotelevizije Federacije BiH (RTV FBiH) Džemal Šabić su potpisali sporazum o poslovnoj saradnji, uz posredovanje državnog Ministarstva komunikacija i transporta.

Iz Upravnog odora BHRT-a su istakli da ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT.

“Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV takse bit će raspoređena idućih dana”, naveli su.

Iz UO BHRT-a su saopštili da će nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima biti isplaćena plata, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obveze između BHRT-a i FTV-a.

Osim sporazuma o saradnji, generalni direktor BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV takse.

“BHRT zahvaljuje ministru prometa i veza BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su do sada bili podrška BHRT-u”, dodali su iz UO BHRT-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79