BHRT se pravda: Raskinut ćemo saradnju sa SRNA-om?

Poslovodstvo BHRT-a danas se ogradilo od teksta agencije Srna u kojem se, između ostalog, navodi kako je “…stvorena Državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta Republika Srpska i Federacija BiH koji su potpisnici svih aneksa”.

Iz BHRT su rekli i da će pokrenuti “postupak i utvrditi odgovornost i sankcije za ovaj novinarski propust”.

Također, navedeno je kako će ova medijska kuća razmotriti i obustavu budućeg korištenja servisa agencije SRNA.

“Tekst koji je objavljen na portalu BHRT-a u vezi sa obilježavanjem 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma novinar portala bhrt.ba prenio je sa agencije SRNA, u kojem je stajalo da je ‘…stvorena Državna zejednica BiH sastavljena od dva entiteta Republika Srpska i Federacija BiH koji su potpisnici svih aneksa’. S obzirom na to da se ne radi o istini, obavještavamo javnost da je greška odmah ispravljena”, saopšteno je iz BHRT-a.

Najavljeno je kako će Poslovodstvo BHRT-a hitno, u skladu sa pravilnicima, pokrenuti odgovarajući postupak i utvrditi odgovornost i sankcije za ovaj novinarski propust.

“Posebno naglašavamo da će se Poslovodstvo BHRT-a odrediti i o čestoj pojavi politizacije vijesti, iskrivljenog i netačnog tumačenja, posebno događaja iz bliske prošlosti BiH, i manipulacije informacijama agencije Srna. Poslovodstvo BHRT-a, također će razmotriti i obustavu budućeg korištenja servisa ove novinske agencije”, saopšteno je iz državne medijske kuće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79