BHRT upozorio FTV: Platite nam kozmetičarsko-frizerske usluge, održavanje, Arhivski centar…

Radio-televizija Federacije BiH nije platila usluge BHRT-u koje je koristila za decembar i januar, a koje su im radnici BHRT-a svojim radom obezbijedili.

Zbog toga su radnici samo jednog servisa, tačnije BHRT-a, ugroženi i nisu dobili svoje zarađene plate.

Menadžment BHRT-a je uputio pismo upozorenja Federalnoj televiziji da će početi sa uskraćivanjem usluga ukoliko ne izmire ove obaveze.

Javnost treba da zna da je ovakvim stanjem ugrožena isplata plata jedino radnicima BHRT-a. U pismu upozorenja koje je Federalnoj televiziji uputio menadžment BHRT-a jasno se navodi koje će te usluge biti uskraćene ako obaveze ne budu izmirene.

Radi se o mjerama uskraćivanja sljedećih usluga, koje će stupiti na snagu 23. februara ove godine:

  • usluge Arhivskog centra BHRT;
  • usluge održavanja, IT tehnologija i razvoja;
  • kozmetičarsko-frizerske usluge;
  • usluge informativno-tehničkih centara, od 23. februara mogu se koristiti isključivo za potrebe informativnih emisija.

Ukoliko RTV FBiH ni nakon stupanja na snagu ovih mjera ne izvrši plaćanje usluga, Poslovodni odbor BHRT-a će biti prinuđen da zbog nedostatka sredstava, uvede mjere uskraćivanja i usluga produkcije – osim usluga za produkciju tv dnevnika, kao i usluga održavanja predajnika, preko kojih se emitira program Federalne televizije a koje održava BHRT.

“BHRT je svaki dan na korak do medijskog mraka, jer i dalje nema rješenja stabilnog finansiranja. Radnici su postali taoci neodgovornog odnosa Federalne televizije prema uslugama koje im se pružaju. I dalje nema odgovora gdje je 20 miliona koje je FTV nezakonito zadržala od rtv takse?”, kažu iz BHRT-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79