Bibija Kerla: Bit će smijenjeni kad-tad, samo je pitanje što razvlače

Sastanku predsjednika klubova u Skupštini KS koji je održan danas u zgradi Vlade Kantona Sarajevo iz Demokratske fronte prisustvovala je Bibija Kerla. Cilj sastanka je pronaći rješenje za trenutnu situaciju u Kantonu. Međutim, Kerla je, kako nam je potvrdila, izašla razočarana.

– Nisam zadovoljna današnjim sastankom. Ne mogu da vjerujem da se većina u Kantonu Sarajevo uvjetuje ko će nam biti mandatar. Ukoliko mi imamo većinu, onda smo mi ti koji biramo mandatara i ko će nam voditi Skupštinu. Po meni je to logično, zakonski i ljudski. Oni koji gube nema potrebe da se izlažu bilo kakvoj avanturi da provjeravaju kakav bi to trebao biti mandatar. Oni će se smijeniti kad-tad, samo je pitanje zašto razvlače – kaže Kerla.

Što se tiče građana Kantona Sarajevo, Kerla ističe da će većina krajem januara usvojiti privremeno finansiranje i niko neće imati bilo kakve posljedice, prenosi Avaz.

– Imamo većinu i kompletno pravo to da uradimo. Sada je na trenutnoj vladi da ne provede tu odluku o privremenom finansiranju i neka onda oni odgovaraju građanima. Mi smo predlagali da se odmah usvoji prijedlog budžeta, ali da imamo mandatara – naglasila je Kerla.

Kaže i da je odlazeća većina predlagala sastanak s Marijom Nenadićem.

– To su Nermin Nikšić, Predrag Kojović, Elmedin Konaković i Ibrahim Hadžibajrić. Oni su tražili da im Nenadić obrazloži šta im to nudi. Pitam se šta je to SDA, kada smo mi formirali šestorku, tražila od Edina Forte. Oni gube, a traže kojekakve izvještaje – dodaje Kerla.

Komentari